Tanne Sikkema persoon achter Podocure Praktijk

Voetenfan
Als voetverzorger is Medisch en Sport pedicure Tanne Sikkema een echte voetenfan. Zij helpt graag mensen met voetklachten en ervaart dat achter elk paar voeten een boeiend verhaal zit. Complexe voeten zijn geen probleem, want elk ‘sta in de weg’ of zere plek wordt uitgebreid onderzocht, uitgezocht en behandeld. Met andere woorden de cliënt krijgt te maken met een voetdeskundige. De cliënten laten weten na elke behandeling op ‘wolken’ naar buiten te lopen.

Opleidingen
Medisch en Sport pedicure Tanne is met de opleiding basis pedicure gestart in 2007. Vervolgens heeft zij het diploma Medisch pedicure in 2012 behaald en in 2017 uitgebreid met de opleiding voor Sportpedicure. Tussentijds zijn vele specialisaties gevolgd waaronder schimmeldiagnostiek (huid en nagel van de voet).

Met de medische voetzorg is zij sinds 2013 aangesloten bij de Zorggroepen NW Brabant te Bergen op Zoom  en het HAT te Etten-Leur. Daarbij is multidisciplinaire diabetes voetzorg gewaarborgd.

Samenwerking
In het jaar 2013 is Tanne tevens woordvoerder geweest van de vakgroep pedicures Bergen op Zoom en Roosendaal i.s.m. de Zorggroep NW Brabant.
De samenwerking voetzorg vindt plaats met o.a. huisarts praktijkondersteuners, podotherapeuten en schoentechniekers. Als adviesraadslid van het vakblad De Medische Voet heeft zij van 2011 t/m 2015 actief deelgenomen waaronder het schrijven van verschillende artikelen.

Sport voetzorg is in samenwerking met verschillende sportclubs, sportfysiotherapeuten, sportpodotherapeuten en sporttrainers in de omgeving Rucphen en Bergen op Zoom.

Specialisaties
Haar specialisaties zijn het behandelen van specifieke nagel- en huidaandoeningen, schimmelnagel/huid-diagnostiek (onderzoek met KOH en microscoop in eigen praktijk), blauwdrukken, nagelregulaties (o.a. nagelbeugels), orthesiologie (teenstukjes), vilt- en tape technieken (knel- en drukpunten drukvrijleggen), functietesten, voet-en schoenanalyses.

Uitgebreide adviezen wordt u gegeven over schoenen, sportschoenen, (compressie) kousen/sokken en trainingen. Tevens is zij vaardig in medical tapen, sport- en ontspanningsmassage.

Medische- en Sport voetzorg is voor alle leeftijden toegankelijk.

De medisch pedicure behandelingen vinden plaats volgens de branche vastgestelde richtlijnen en codes.
Zowel Medisch als Sportpedicure staat zij geregistreerd in het kwaliteitsregister voor pedicures en Sportpedicures (KRP en KRSP). Lid van de branchevereniging Provoet.

“Bewegingsvrijheid is voor ieder mens belangrijk.”

“Elke sta in de weg wordt uitgebreid onderzocht.”