Sportpedicure

Sporten is gezond. Sporten zorgt voor meer lichaamsbeweging en dat heeft een positieve invloed op de gezondheid en vermindert de kans op vele ziekten. Daarnaast zorgt regelmatig sporten voor een goed humeur, meer energie en het stimuleert een goede nachtrust. Lichaamsbeweging kan grensverleggend, leuk, ontspannend, uitdagend, prestatiegericht en mooi zijn.

Blessures
In Nederland ontstaan ongeveer 4,7 miljoen sport- blessures per jaar. Op het moment dat er sportblessures ontstaan of oude blessures opspelen is dat erg vervelend. Veel mensen lopen tijdens het sporten een blessure op, die vaak te voorkomen is. Podocure Praktijk kan u persoonlijk en professioneel begeleiden over de juiste voorbereidingen en het behandelen van lastige en terugkomende voet- en onderbeenblessures.

Door goede begeleiding zal de blessure sneller herstellen. Met een lichte blessure kan na de behandeling evengoed doorgetraind worden.
Wij zijn bekwaam in het behandelen van onder andere nagel- en huidaandoeningen, sport- en medical tapen, druk- en knelpunten drukvrij leggen en sportmassage. Podocure Praktijk geeft advies over o.a. sportschoenen, (compressie) kousen, sokken, vetertechnieken en op u afgestemde trainingen.

Herstel
Bij een aanhoudende of zware blessure kunnen wij u doorverwijzen. Podocure Praktijk werkt nauw samen met huisarts praktijkondersteuners, sportpodotherapeuten, sportfysiotherapeuten en schoentechniekers. Doorlopen met voet- en onderbeenblessures is ongemakkelijk en heeft een nadelige invloed op uw sportprestaties.

Daarnaast gaan blessures niet zomaar vanzelf over.
Podocure Praktijk raadt u aan om zo snel mogelijk een afspraak te maken om te werken aan uw herstel. Met blessure-pech ‘op de bank’ zitten is geen optie.

Voorkomen
Het voorkomen of snel herstel van voetblessures vergroot uw spelplezier en verhoogt ongetwijfeld uw sportniveau. Want als uw voeten in vorm zijn, bent u dat ook.

“Met blessure-pech ‘op de bank zitten’, is geen optie”

” Als uw voeten in vorm zijn, bent U dat ook”.