Wandelen maakt gelukkig

Wandelen maakt je gelukkig, zelfs als de blaadjes van de bomen vallen. Terwijl je voeten het werk doen, verdwijnen gehaaste gedachten en krijg je inspiratie. Wil jij weten hoe gezond wandelen is? Lees dan snel verder.

Wandelen maakt gelukkig

Gezond en ontspannen

Een spannende wandeling door het bos, richting huis of door de stad. Wandelen is nooit saai en altijd gezond. Frequente wandelaars ervaren minder stress en hebben minder last van artritis, hart- en diabetesklachten. Daarnaast versterkt een regelmatige wandeling je botten en longen, helpt het tegen rugklachten en kan dementie uitgesteld worden. Eerlijk gezegd: waartegen helpt wandelen niét?

Inspiratie uit de lucht

Filosoof Friedrich Nietzsche scheef het al: “Alle belangrijke ideeën zijn opgedaan tijdens het wandelen.” Frisse lucht en ruimte om je heen bieden letterlijk ruimte in je hoofd voor nieuwe gedachten. Onderzoek bevestigt dat ideeën sneller opkomen tijdens het wandelen. Het stimuleert je creativiteit. Steve Jobs stond bekend om zijn wandelingetjes. Wandelmeetings en wandellunches zijn ook in Nederland een trend.

Vergeet je voeten niet!

Zin gekregen om te gaan wandelen? Denk ook aan de gezondheid van je voeten. Wij geven tips, adviezen en behandelingen zodat je (wandel)voeten in goede vorm komen én blijven. Kies voor goede wandelschoenen en voorkom blessures. PodoCure praktijk helpt je bij die keuze. Kom in de maand oktober langs voor de voet- en wandelschoencheck bij PCp en je krijgt er een wandelcrème bij.

In onze volgende blog tips over sporten zonder voetblessures.