Sporten zonder voetblessures

Sporten is gezond en leuk. Het maakt je fitter en steekt je beter in je vel. Ben jij ook een enthousiaste sporter? Ga dan verstandig om met je lichaam en wees alert op blessures. Zo kunnen voetblessures de pret behoorlijk drukken en zelfs leiden tot een tijdelijke uitschakeling. Hoe breng én behoud je jouw voeten in goede conditie? Deze lijst met tips en trics helpt je op weg. Sporten zonder voetblessures met PodoCure praktijk

 1. Goede voorbereiding

  Start wanneer mogelijk altijd met een warming up en eindig met een cooling down. Kies vervolgens voor een goede trainingsopbouw. Daarmee maken de spieren en de conditie jouw lichaam sterker. Vervolgens zorgt spiertraining ervoor dat jouw lichaam de belasting op je spieren en gewrichten beter opvangt.

 2. Mindset

  Vermijd fanatisme. Tijdens het sporten wil je vaak je grenzen verleggen. Blijf daarbij luisteren naar je lichaam. Zorg door middel van de juiste inspanning dat het sporten geen overbelasting wordt. Eén keer te fanatiek sporten kan er al voor zorgen dat je wekenlang geblesseerd raakt.

 3. Goed schoeisel

  Met goed schoeisel voorkom je blaren, blauwe teennagels, nagelloslatingen, overmatig eelt, (weke)likdoorns, verstuikingen, knelpunten, schuurplekken en een hoop andere voetproblemen. Laat je voordat je gaat sporten inlichten over de juiste sportschoenen. Daarbij kun je jouw voeten en schoenen laten inspecteren en analyseren. Zo weet je zeker dat je straks op de juiste sportschoenen rondloopt.

 4. Medisch sportteam

  Wanneer je ambitie op een hoger niveau belandt, zorg voor een goed team van mensen om je heen. Voeten in goede conditie vormen de basis voor een betere balans en helpen je beter presteren. Een medisch sportteam kan daarbij helpen. Denk daarbij aan een sportarts, medisch sportpedicure, sportfysiotherapeut en -podotherapeut. Verschillende voetbalclubs hebben tegenwoordig sportpedicures in dienst.

 5. Goede voetverzorging

  Voeten zitten vaak ‘verstopt’ in een paar sportschoenen. Transpireren doet iedereen. Schenk je voeten meer de aandacht en zorg door bijvoorbeeld het dragen van droge sportschoenen en doucheslippers of het gebruik van strooipoeder. Voorkom daarmee nagel -en huidaandoeningen zoals schimmelinfecties. Deze infecties gaan namelijk niet vanzelf over.

Veel problemen aan je voeten met sporten zijn te voorkomen. Laat daarom je voeten regelmatig controleren en behandelen. Met goede adviezen erbij is dat mooi meegenomen!

 

Toch last van voetblessures? En wil jij alsnog je voeten weer in goede vorm krijgen? Kom dan snel langs voor een intake met voetbehandeling bij PodoCure praktijk. Daarbij ontvang je gratis een sportcrème ter waarde van € 12,95. Zijn je voeten in goede vorm, dan ben jij dat ook!